2023-05-11
朋友介紹黎到呢間銅鑼灣樓上西餐廳晚飯。餐廳食物以western X Asian為主題。裝修以灰色為主調,簡約時尚,而且還有兩幅打卡牆。吞拿魚腐皮餃$88好特別的配搭,有點西日fusion feel , 日式腐皮壽司嘅腐皮裏面包住藜麥,再放上半熟吞拿魚方塊,造型精緻,不錯的小食。豆腐牛油果配xo醬$78呢個小食繼續玩fusion,呢個係西日再加中式,xo 醬配香滑牛油果仲要加嫩滑豆腐真係第一次試,好有新鮮感,估唔到又幾夾,兩款健康食材加上惹味香辣xo 醬,好味又冇罪惡感。廣島蠔意大利飯 $218廣島蠔大隻又脹卜卜,半熟非常鮮甜juicy。意大利飯口感不錯,軟硬適中。呢個飯鮮味又creamy,我哋兩個人好快吃光光。精選甜品$68今日甜品係crème bulee 。個燉蛋好香滑,蛋味香濃,會唔會好膩,上面嘅焦糖非常香脆。總括而言,我哋對呢呢餐都好滿意,菜式幾特別,而且質素不錯。不得不提個Menu設計得好用心,上面有啲手寫嘅英文至理名言同畫畫,好特別。
吞拿魚腐皮餃$88
豆腐牛油果配xo醬$78