2017-02-12
同老公唸住拍下拖,試下新嘢。網上搵到Joomak,見評價唔錯,所以試下。去到睇Menu,見到除咗火鍋之外冇咩食,都感覺到又少少伏味。但唸住一心試新嘢,比個機會佢啦。本來冇打算食火鍋,所以叫咗其他嘢。第一樣黎嘅係- 泡菜牛肉卷:冇味嘅!難食過超市買嘅太卷!但勁肚餓,所以食咗。第二樣黎嘅係 - 芝士粟米:勁怪!D所為嘅芝士粉係好似加响「旺旺」上面D味精咁嘅味。最後我地要用把刀刮咗D粉先食到。好好地一條粟米比佢搞成咁鬼難食,都真係幾高難度。再黎咗兩杯飲品 - 青檸梳打 and 梨汁:冇得錯,但感覺勁細杯,可能因為D嘢太難食第三樣黎嘅係 - 牛肉雜菜拌飯(所謂嘅bibimbap 但唔係用石頭鍋上):除咗嗰幾塊牛肉係微暖之外,乜都係凍嘅!飯凍嘅!菜凍嘅!連隻煎蛋都係凍嘅(應該係事先煎好幾隻,客人嗌先舖响飯面)成碗飯係冇味嘅。有碟韓式辣醬跟飯,但都係冇味嘅!一碗最基本(差唔多所有韓式餐廳都會有)嘅Bibimbap 比佢搞成咁都真係代表作喇!最後一樣黎嘅係 - 熔岩芝士飽唔好食嘅!樣樣嘢都勁油。又冇味。我都唔知點解,間餐廳唔知係咪冇入鹽定咩,乜都冇味嘅。唸住點D芝士醬會可能好D啦,唔係講笑,D芝士醬
本來冇打算食火鍋,所以叫咗其他嘢。
第一樣黎嘅係- 泡菜牛肉卷:
冇味嘅!難食過超市買嘅太卷!但勁肚餓,所以食咗。
第二樣黎嘅係 - 芝士粟米:
再黎咗兩杯飲品 - 青檸梳打 and 梨汁:
冇得錯,但感覺勁細杯,可能因為D嘢太難食
最後一樣黎嘅係 - 熔岩芝士飽
唔好食嘅!樣樣嘢都勁油。又冇味。我都唔知點解,間餐廳唔知係咪冇入鹽定咩,乜都冇味嘅。唸住點D芝士醬會可能好D啦,唔係講笑,D芝士醬係冇味嘅!D嘢炸到得個油字,一D都唔好食!條年糕韌過條膠水喉,唔知佢想點。有三至四舊細細嘅雞,我同我老公每人食咗一舊都唔食喇,又唔好食,又油。怕太熱氣,太滯! 跟碟嘅有D泡菜,暖嘅。應凍嘅唔凍,應熱嘅唔熱!好差!
總結:對熟食冇誠意嘅一間餐廳。公平講句,我冇試過佢地嘅火鍋,但火鍋要好食其實又關鬼廚藝事咩!好食嘅火鍋點香港多的是啦!佢價錢又唔係平!(以上四樣嘢加兩杯飲品盛惠600幾700蚊 - 唔好味又食唔飽)我都好耐未食過一間冇一樣好食嘅餐廳喇。 呢間餐廳比人感覺就似以桌頭搵食嘅。奉勸一句,麻煩老闆搞返掂D食物水準啦,如果唔係就唔好霸住商場個位喇!嗰度求其開間大快活仲造福人群啦!