2017-09-12
聽朋友講尖沙咀霸嗎好好食,見屯門有就諗住黎試下。去到嘅時候見到部機讀緊飛,所以就㩒張飛等位。我排第一個,之後排多個人,再之後排多對情侶。見到有人比錢走都無叫no. 就以為執唔切枱,所以諗住繼續安靜等位。後黎對情侶問企出面個員工。個員工竟然同佢講就咁走入去坐就得。我心諗其實你部機要黎做咩。我當因為真係無人所以唔洗拎飛。到我跟住對情侶同排我後面嘅人走入去嘅時候,個員工又叫我拎飛。我就同佢講我拎左飛,排我後面果D人已經入左去坐底左,佢淨係識話佢會安排會安排。但根本無人叫no.. 囉。入到去坐低,叫左碗豚肉拉麵。佢算係難食嘅拉麵之中數一數二。湯底勁咸,隻蛋無切開又無味,舊豚肉硬得黎又無味,但碗麵收費88蚊。呢個價錢食呢碗麵勁唔值。到比錢嘅時候,D員工係掛住吹水。其實間舖嘅員工比人嘅感覺係完全唔想做你生意咁。同樣向屯市,其實用更平嘅價錢,絕對可以食到比佢更好食,服務更好嘅拉麵。