2019-10-11 150 浏览
近排唔想煮飯,到最後去左荃灣廣場睇下有咩食,比我地發現荃灣廣場轉左好多舖頭,可能我地真係好耐冇去過喇,所以我地都唔知轉左咁多舖頭了。之後選擇了這間西班牙野。【Sangria (Red)】最愛西班牙紅酒,加入大量新鮮生果增加果香,味道清香順喉,酒味香甜。【青檸香辣凍蜆】蜆肉鮮嫩多汁,配上青檸辣椒調配的醬汁,有點泰式酸辣風味,開胃又消暑,味道非常有驚喜,令人一食愛上。值得推介。【西班牙豬手】需要大約45分鐘時間製作,但真的非常欣賞,加入大量切碎蔬果,再將烤焗好的豬手切碎拌入,淋上自家秘製沙律醬汁,味道清新又惹味,豬手外皮香脆,肉質鮮嫩,而蔬果清脆爽甜,再加上少少蜜糖進食,別有一番風味。【抹茶麻薯窩夫】窩夫中間內藏抹茶麻薯,食落外脆內軟,多了一份軟糯口感,窩夫配上抹茶雪糕,抹茶醬,紅豆蓉等等,抹茶配紅豆最夾,味道甘甜可口。
【Sangria (Red)】
【青檸香辣凍蜆】