90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【天幕御膳】HK$148(🐥) 配料有黑虎蝦🥠 海紅鯛配紫蘇葉、軟殼蟹、雜錦炸物 (洋蔥和魷魚)、茄子、南瓜、炸紫菜和四季豆,同埋一個木桶嘅珍珠米😋 呢個套餐食法都有好多種!個人覺得最簡單嘅天婦羅蘸蘿蔔泥醬汁都好好食🥠 天婦羅外屠嘅炸粉唔厚,黑虎蝦亦好大隻!加分👍 另一個我鍾意嘅食法係加入茶湯🍵 變成「天茶木桶泡飯」!幾乎每一次食呢個套餐我都會留肚追加😆 (因為白飯係免費無限追加)😆💯.(👦) 首先要講既就係呢個套餐就一定食得飽所有人😋 因為前菜沙律、飯可以無限追加!味道方面,入面都會有什錦炸物就唔強調啦,其中主角黑虎蝦真係特別正,大條多肉炸得好香口😍😍 而且蝦味好突出,加上佢地有呢個天幕御膳三食,即係三款食法三款不同美味,其中第三款天茶泡飯真係記得要試埋☺️☺️ 整體CP值好高,真係必食推薦👍👍🐥 : ⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)👦 : ⭐⭐⭐⭐⭐(5/5).【天吉雙品】HK$108(🐥) 天吉雙品係有齊冷烏冬+丼飯
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️
(👦)自稱三星米芝蓮食評家
(🐥)自稱拉麵沾麵專家
👉 主打不專業食評🍽️
👉 快閃飲食著數🤑
👉 不專業食評🍽️
【天幕御膳】HK$148
🐥 : ⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
👦 : ⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
【天吉雙品】HK$108
(🐥) 天吉雙品係有齊冷烏冬+丼飯😋 女仔食呢個都好夠飽👍 佢嘅炸溫泉蛋撈飯真係好正🤤 天婦羅同樣都係炸皮唔會好厚,亦唔會太油膩🥰
(👦) 天吉雙品雖然就冇得無限追加飯🙈🙈 但都好夠份量啦👍👍 因為套餐會有個自選冷熱烏冬比你,再加一份小天丼,同樣係黑虎蝦什錦炸物,份量少d但就可以試埋佢個烏冬😁😁 👦就試左冷烏冬,烏冬配柚子,感覺口感清新同埋都幾飽肚🤣🤣 2人一齊食的話,其實就冇必要叫2個天幕御膳、點呢個都係唔錯的選擇!
🐥 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
👦 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
👉 餐廳總評
(🐥) 天吉丼係連續5年攞日本天丼金賞獎✨ 想食天婦羅丼飯嘅話,建議大家嗌呢間最豐富嘅「天幕御膳」套餐🌟 份量夠多之餘,擺盤同食法都好多花款👍 茶湯泡珍珠米真係可以食到飽😋 呢個餐真係男女都食得飽!
🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
(👦) 餐廳黎講,👦可以話係睇住佢開業😂😂 內裡裝修風格好日式,而且味道質素好高,真係有去左日本既感覺!每當諗起想食天婦羅既時候都會諗起呢間餐廳😂😂 CP值高之餘重要食得好飽!但當然,硬要講的話👦都會覺得菜式上有d單調,確實炸物做得好好,但亦因為呢度只有炸物食,想一次食到天婦羅以外既野呢度就未必有🙈🙈 但👦覺得專注做好一類食物的餐廳都係好吸引的,所以非常建議大家黎試下架😋😋
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)