2023-01-11 367 浏览
🫶🏻1月限定(馬鞍山店除外)|📍壽司郎(旺角店)🥺雖然無試哂咁多限定款式,不過都想速寫一篇簡短食評分享下😂♡大盛天然黑鮪蔥花吞拿魚海苔包♡|💰$17/1件呢款海苔包嘅吞拿魚蓉好多啖啖都係肉🫶🏻而且比常駐嘅吞拿魚軍艦($12/2件)魚香味更重,口感較綿,食上嚟更為滿足❤️‍🔥♡炸水牛芝士條♡|💰$17/3條❤️‍🔥芝士條超級拉絲係一個打卡神器😏雖然得3條份量偏少但慶幸唔係坊間果種半空心芝士條,味道鹹鹹香香咁幾好食🧏🏻‍♀️嗌一碟打卡都抵玩🫶🏻♡鮟鱇魚肝軍艦♡|💰$12/2件其實呢款唔係今個月嘅限定,但係由於壽司郎嘅點餐機將佢歸類為本月限定,所以就決定照講下。魚肝作為冬天當造食材,味道微鮮唔腥,口感偏滑🫶🏻不過軍艦表面嘅柚子啫喱無乜味,純打卡用😂♡焙茶和風芭菲♡|💰$32💡忠告:焙茶雪糕同焙茶慕絲味道唔夠抹茶雪糕咁濃所以要先食咗焙茶味先‼️💡芭菲主要材料有焙茶雪糕、抹茶雪糕、焙茶慕絲、黃豆粉蕨餅🤎抹茶味雪糕比較大球,味道濃郁回甘但唔會太甜💚表現太出色變相喧賓奪主💚蕨餅質感煙韌黃豆粉味香💛 整體味道唔錯,值得再食💓希望可以變常駐🥺☞極上厚切長鰭大吞拿魚腩☜|💰$12/1件 (無影到相)🫡除咗大塊厚身
🫶🏻1月限定(馬鞍山店除外)|📍壽司郎(旺角店)
🥺雖然無試哂咁多限定款式,不過都想速寫一篇簡短食評分享下😂

♡大盛天然黑鮪蔥花吞拿魚海苔包♡|💰$17/1件

♡炸水牛芝士條♡|💰$17/3條

♡鮟鱇魚肝軍艦♡|💰$12/2件

♡焙茶和風芭菲♡|💰$32

☞極上厚切長鰭大吞拿魚腩☜|💰$12/1件 (無影到相)🫡除咗大塊厚身啲無乜特別,食落味道偏淡🤔雖然$12一碟唔貴,但同價位下我覺得常駐嘅長鰭吞拿魚($12/2件)會比較抵食,滿足感都高啲🫶🏻