2025-05-31
每日都要諗食咩,當揀唔到嘅時候就一定會諗起放題🤭🤭今次又係去咗哩間經常去嘅日式放題❤️菜式選擇非常多,唔止有新鮮刺身,仲有各種壽司,全部都好新鮮👍🏻特別係佢哋新出嘅鵝肝壽司(同某間大型連鎖壽司乜乜朗店)既熱銷品好相似🤭🤤另外仲有藍莓鵝肝,厚切鵝肝多士🤭菜式真係非常多唔逐一介紹😬精選幾樣打出嚟🤭⭐️冷盤自助區:八爪魚,螺肉,中華沙律,凍蝦,青口等等。。⭐️熱食自助區:一些炸物,蒸魚,小龍蝦,雞湯,燒腩仔乳豬都有,仲有點心,超多種類一應俱全🤭⭐️點餐類仲有超多唔同選擇,各種刺身,各種串燒,另外仲有好多包括有即燒乳鴿,燒羊架,花雕鮑魚,冬菇炆鮑魚,避風塘炒蟹,咖喱大頭蝦,牛油煮蜆,花膠,椰汁燉木瓜,仲有我最愛嘅烤榴槤🫣🤤全部都係任食🫣(食得晒先至好嗌)😉當晚平日去到8:00pm已經大部份滿座,所以只能安排二人座位,雖然張枱有點細但職員好勤力不停幫忙收碟👍🏻所以影響不大🤭密密食密密食🤭⭐️以下精選了幾樣介紹一下⭐️冬菇炆鮑魚😋鮑魚鮮嫩滑口,冬菇吸滿醬汁,味道超香。忍唔住encore咗兩次🤭避風塘炒蟹😋避風塘炒蟹真係一流😋蟹肉鮮甜,香蒜同辣椒味道配得剛剛好,辣辣地好香口食落去好過癮😋海鮮愛好者一定要試👍🏻焦
菜式真係非常多唔逐一介紹😬精選幾樣打出嚟🤭
⭐️冷盤自助區:八爪魚,螺肉,中華沙律,凍蝦,青口等等。。
⭐️以下精選了幾樣介紹一下⭐️
冬菇炆鮑魚😋
避風塘炒蟹😋
焦糖牛奶鵝肝壽司😋
估唔到(xx郎)早前超熱賣既焦糖鵝肝壽司哩到都有🤤🤤咬落口真係好正,甜甜地嘅焦糖配搭埋鵝肝本身嘅Creamy,忍唔住食完一件又一件🫣😈
牛油煮蜆😋
食完刺身凍冰冰,最啱就係食吓熱嘢暖吓胃😋個湯底既牛油香氣同大大隻既蜆肉鮮味完美融合😋
咖喱大頭蝦😋
蝦肉好新鮮,肉質彈牙👍🏻鮮甜味十足再配搭咖喱醬香濃既味道包住蝦肉,感覺好泰式😋值得一試👍🏻
焗榴槤😍
榴槤既香氣經過焗完之後更加濃郁😋對榴槤愛好者黎講,真係唔可以錯過!
⭐️必飲楊枝甘露⭐️
楊枝甘露真係好好味😋甜而不膩,口感非常清新👍🏻再加上西米既Q彈,整體搭配完美,飲落去令人心情大好,真係一杯必飲既消暑飲品👍🏻👍🏻
放題真係食極都唔厭😋超多款式滿足唔同人嘅口味,最後仲有甜品,同埋各式各樣嘅雪條雪糕,包括(haagen dazs雪糕)同水果😍為呢餐飯畫上完美句號。😎總括黎講,用餐體驗非常愉快,絕對值得推介!