2017-11-30
今日同男朋友放假,揀咗去荃灣拍拖拖。行行下覺得好肚餓,本人一向諗食咩都不鐘意光顧荃灣廣場、綠楊坊、荃新天地等等呢啲大型商場,亦都唔鍾意光顧連鎖店餐廳,因為食來食去都係嗰啲。所以嗰陣時喺荃灣千色附近行行下就發現左呢一間中菜食麵嘅,價錢合宜,菜式特別新穎,所以就吸引咗入去坐。見到菜單就知呢間賣點是幾款燒物和幾款店主推介必食的粉麵,店舖用心煲製8小時湯底,雖選擇不多,但質素有保證!1)黃酒雞柳湯米線 擺係眼前已嗅到濃濃煲製湯底味,轉咗自己鐘意食既米粉湯底足料,有杞子、紅棗等等藥材煲製而成,完全無味精,食完感覺自己健康咗!哈哈~2)豬頸肉油渣絲湯麵男朋友叫咗呢個,豬頸肉質好爽口,油渣絲好香,湯冇乜 似撈麵食法,重口味人士推介必食!3)燒物—錫紙蒜茸金菇熱辣辣!正!4)燒物—燒雞翼用咗類似蒙古嘅味粉燒雞翼,別有一番滋味!5)加多寶叫埋呢個涼茶飲品,至愛!
今日同男朋友放假,揀咗去荃灣拍拖拖。
1)黃酒雞柳湯米線
擺係眼前已嗅到濃濃煲製湯底味,轉咗自己鐘意食既米粉
2)豬頸肉油渣絲湯麵
3)燒物—錫紙蒜茸金菇
熱辣辣!正!
4)燒物—燒雞翼
用咗類似蒙古嘅味粉燒雞翼,別有一番滋味!
5)加多寶
叫埋呢個涼茶飲品,至愛!