2022-11-08
天氣轉冷,係時候打邊爐!一鍋頭午市火鍋放題,每人二百幾就可以食到M5澳洲和牛,當然唔可以錯過!一直好鐘意一鍋堂餐廳嘅設計,特別係葵芳呢間,每個位都係打卡點,仲要以卡位為主,好有私隱度,坐得好舒服!湯底揀咗冬陰公同芫茜皮蛋湯,一濃一清,冬陰公好足料,湯底仲有鮮蝦,酸酸地帶微微辣,芫茜皮蛋湯就較清,不過芫茜都幾多,更突出食物嘅鮮味!一坐底就可以以QR code落單,當然嚟幾碟M5澳洲和牛先啦,一睇就知雪花分佈平均,放入鍋十幾秒就食得,夠嫩滑,最重要係牛味好濃😋見有個魔鬼辣安格斯,食辣嘅朋友真係唔好錯過! 安格斯以條狀而且上次佔滿魔鬼辣,放落冬陰公湯底,好match😘辣度好滿意,有中小辣程度,既有辣味而不會蓋過牛味!B/C餐仲可以食特選食材,必食100%濃汁爽彈牛丸一咬真係好juicy ! 而且牛彈好彈牙~另一款就係三色墨魚磚,個樣就好似甜品😝食落有啲似魚片,不過就更爽同彈牙!手作麻辣豬肉餃呢個我encore咗幾次,皮薄而juicy,一咬開啲肉汁就出曬啲,麻辣味就差啲,不過真係好好食😋除咗QR code落單,出面自助區都有唔少嘢食,特別係芫茜燒賣,出面打邊爐真係好少見到,芫茜味都幾重,燒賣口
除咗QR code落單,出面自助區都有唔少嘢食,特別係芫茜燒賣,出面打邊爐真係好少見到,芫茜味都幾重,燒賣口感就軟軟咁,都幾特別!除火鍋食材,仲有熟食,有咖啡魚蛋、麻辣豆腐等,冷盤都有麻辣雞腳、爽脆醃蘿蔔都係好夠味~
整體:以二百幾蚊可以食到咁多嘢,仲要有M5澳洲和牛真係抵食之選!
一鍋堂🐻
葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖