2020-05-15 18 浏览
母親節前夕帶媽咪食好嘢, 知道呢度有間都算幾高級企理嘅日本餐廳, 於是同媽咪嚟試下一入去就見到成間舖頭係日式簡約傳統風格, 木材加燈籠裝飾, 幾有氣氛, 而且卡位坐得好舒服嘢食方面最不得了, 就係呢個 石燒霜降牛小排, 叫得做霜降牛肉, 啲脂肪嘅紋履真係好似雪霜咁樣, 放落燒紅咗嘅石板上面, 慢慢煮熟到自己適合嘅 味道, 加少少鹽或者牛肉汁去食, 口感一流, 重點係脂肪比例完美, 聽到嗰嚿牛嘅味道 只係加少少鹽 已經好出另外呢個鰻魚玉子燒亦好厲害, 除咗用蛋包住鰻魚, 仲有沙律醬同埋松露醬, 再加埋木魚乾係上面, 新鮮熱辣整起, 一拉出嚟發現竟然仲有好多芝士 ,有多重嘅口感, 非常豐富呢個軟殼蟹牛油果卷易做得唔錯, 蜆殼蟹入面仲係鬆脆, 牛油果份量亦多, 做到外軟內脆嘅效果最後呢個雞肉大阪燒, 非常大份, 就咁叫呢一個人食都應該會飽, 入面仲有非常多嘅日本椰菜, 非常新鮮多汁, 雞肉亦都冇慳, 大大粒係入面最特別係甜品試咗呢個水信玄餅, 傳統日式甜品小食, 竟然可以喺香港搵到, 入面仲有一個透明嘅櫻花, 加上傳統嘅醬汁 同梅粉, 味道非常清新 單係一杯咖啡易做得唔錯, 成餐令我哋兩個人

單係一杯咖啡易做得唔錯, 成餐令我哋兩個人都非常滿足。 順帶一提, 侍應非常有禮貌, 好好咁主動介紹畀我哋有啲咩出名嘅嘢食, 令我哋冇錯過店舖嘅 出名主菜, 值得一讚
2020-05-07