2024-02-08
約咗朋友食飯想食啲特別啲嘅嘢,俾我搵到呢間已經有50年歷史嘅正宗印度菜餐廳,我哋食得好有新鮮感好滿意,原來餐廳仲有米之蓮添㗎喎👍🏻Avocado Mango Dahi Poori $68/4 pcs呢個小食幾清新,有少少香甜嘅芒果醬加上牛油果同埋一啲乳酪用一個脆脆幫我裝住一口食。Tacos Time (kerala spiced crabmeat) $168/4 pcs呢個taco勁多蟹肉,用香軟嘅薄餅皮夾住一索索肉蟹肉,啖啖肉,伴入咗一啲香料醬汁都幾好食。Southern Scallops $148帶子好軟滑,調味好特別有少少黃薑味加咖喱混合體,底下仲有一啲類似豆蓉添。Lamb Seekh Kebab $178/ 4pcs羊肉卷好香孜然味,調味好濃郁,食之前再加啲檸檬汁,味道會再多一啲清新果香。Truffle Butter Chicken $228餐廳嘅招牌菜果然係好正,牛油雞再加上黑松露,醬汁好香好香又Creamy,雞件嫩滑,啲汁最啱用嚟點薄餅食。Kadai Jheenga $188有啲蕃茄、洋蔥、青紅椒整嘅醬汁好惹味,辣辣地醬汁配爽口鮮蝦球,蝦已經剝晒殼,大大隻啖啖肉。Benga
Southern Scallops $148
Lamb Seekh Kebab $178/ 4pcs
Truffle Butter Chicken $228
Kadai Jheenga $188
Bengali Fish Curry $178
魚肉好嫩滑,一啲都唔腥,完全唔會有骨嘅,啖啖肉,加上黃咖喱汁,少少辣好惹味。
Cheese Truffle Naan $68
呢個薄餅一上枱已經超級香,松露嘅香味加上芝士嘅奶香,熱辣辣食薄餅烤得好香,而且煙煙韌韌咁樣。
Mango Lassi $68
呢嗰飲品解辣係一流,雖然啲嘢食都唔係好辣😆
Hot Masala Tea $42
呢個瑪莎拉茶好香玉桂味,肉桂控一定鍾意。