2017-04-06 4030 浏览
队长生日饭,本来想食串烧,不过有朋友重感冒初愈,想食d清淡d既野,谂起行过K11新果个corner有间野玩系列既餐厅,朋友睇过都话食到就决定改食呢间。之前都有帮衬过港岛另一间野玩山店,再次帮衬九龙既野玩田店,入去感觉舒服过山店好多,因为地方阔落,而且光猛好多,唔似山店甘黑,食到想训觉。坐低先叫左野饮、汤同小食,我叫左杯香茅荔枝茶,味道就淡左d,不过就有好几粒荔枝𡁻下;朋友就叫左个紫薯汤,上台时大家都哗然,因为个汤好紫下,饮落都好重紫薯味,紫薯迷要试!小食个黑松露甜薯好好味,粒粒蕃薯个面都被甜甜既糖浆包住,食唔停口!再叫左个焗大啡菇,都几juicy,无话焗完干争争;仲有个杂菇意大利饭同肉丸宽条面,我会觉得宽条面好食d,因为个面似以前「麻布x房」既屏屏面,即系似切碎左既千层面,佢大大块,可以沾到多d汁。最后到主菜黑毛猪鞍架,肉质就un左少少,不过就厚切,好襟食!相对上钟意野玩田店多一点,由舒适既环境,到多菜少肉既菜式,田店比山店更胜一筹!
紫薯汤
黑松露甜薯