2021-04-08
懶得煮飯的日子,就落樓下茶餐廳簡單吃,這間新派茶餐廳時常有驚喜菜式,所以成日嚟幫襯㗎!蔥油豬扒煎蛋大碗飯😋😋😋😋這個蔥油系列真的不能錯過,蔥油撈飯唔再係燒味嘅特權了!加豬扒都一樣咁好食,蔥油夠晒香,飯粒夠挺身,吸收左蔥油依然夠煙靭!兩大塊豬扒兩大隻蛋嘅組合,仲要咁大碗飯,大食隊友都話夠晒飽!始祖椒鹽豬扒飯炒底😋😋😋😋呢度㗎椒鹽豬扒冇咁餡,食起嚟感覺更健康,而且份量好多,大大塊肉食起嚟好滿足呀!炒飯底都好吸引,夠晒鑊氣,飯粒分明,加咗辣椒絲有少少辣味更惹味!榛子醬西多士😋😋😋😋😋榛子醬超好味!食起嚟質感比花生醬更濕潤,外脆內軟!榛子醬本身帶甜味,就算唔加糖漿都夠晒味!跟餐加$6仲可以有老火例湯,呢度啲例湯都幾好飲,味道夠火候,今晚就係木瓜薏米煲豬肉湯。