2020-12-12
🔸除佐又一城之外 九龍塘仲有其他餐廳嘅😊 餐廳喺浸會大學新校嗰邊 環境幾唔錯 店面幾大 座位好闊落 坐得好舒服😀 夜晚唔係好多人 但唔係好近地鐵站🤣-🔹威靈頓牛柳🥩 ($598)呢到嘅威靈頓牛扒係要預約先有得食 但我地好好彩 冇訂都有得食🤣 我第一次食威靈頓牛柳🤩 外面嘅酥皮都幾脆👍🏻 但個牛柳同酥皮好容易一切就分離佐 而且酥皮同牛扒中間嘅鵝肝醬同蘑菇泥太鹹好膻☹️ 個人覺得舊牛柳真係麻麻地 冇乜牛嘅鮮味😅 側邊嘅薯蓉好幼滑幾creamy但冇乜薯仔味😀 份量好多 一定要share黎食😄評分: 🌟.🔹火腿拼盤 🥓🥗餐廳好好 送佐個頭盤俾我地🥰 入面有parma ham同salami🥓 味道就正正常常 幾有鹹香👍🏻 頭盤仲包埋沙律菜 配埋酸酸地嘅醬食👍🏻評分🌟🌟🌟.🔹酥炸魷魚圈配他他醬🦑 ($68)好邪惡嘅小食😍 份量比想像中多好多 所以幾抵食🤩 魷魚圈炸得幾脆👍🏻 個他他醬都唔錯 酸酸地 好夾個魷魚👍🏻評分: 🌟🌟🌟🌟.🔹法式香煎鵝肝🍽 (+68)有嗌意大利飯或者意粉就可以加錢食呢個😉 我哋比較少食鵝肝 所以今次特登試吓😀 好食嘅鵝肝應該充滿油香 但呢個鵝肝實在太膻啦☹️ 我哋幾個人shar
🔹威靈頓牛柳🥩 ($598)
評分: 🌟
🔹火腿拼盤 🥓🥗
評分🌟🌟🌟
🔹酥炸魷魚圈配他他醬🦑 ($68)
評分: 🌟🌟🌟🌟
🔹法式香煎鵝肝🍽 (+68)
有嗌意大利飯或者意粉就可以加錢食呢個😉 我哋比較少食鵝肝 所以今次特登試吓😀 好食嘅鵝肝應該充滿油香 但呢個鵝肝實在太膻啦☹️ 我哋幾個人share一件都食唔哂☹️
評分: 🌟
🔹大啡菇黑松露雜菌意大利飯🍛 ($168)
好常見嘅黑松靈risotto 幾好食👍🏻 份量好多 黑松露同雜菌味真係超香🤩🤩🤩 啲飯唔會太硬 啱香港人食😊 所以係成餐最好食嘅菜式🥰
評分: 🌟🌟🌟🌟
🔹德薩斯州式BBQ手撕豬肉薄餅(9吋)🍕($128)
呢度嘅Pizza係薄批黎 Pizza皮幾脆👍🏻 而味道就係bbq醬 即係偏甜嘅醬 我覺得有少少太甜😀 餐牌上面寫佐辣椒仔喺隔離 但都唔係太辣 都幾惹味🤩
評分: 🌟🌟🌟