2019-07-18
未試過係中環地段high tea 今次就同男朋友去咗中環espuma試下佢最近新出嘅afternoon tea settea set 嚟到整個賣相好靚 係由一個木箱裝住甜點 內面甜點排列精細 左右兩邊係同款食物比我地每人一份嘅食 仲有唔少海灘上嘅裝飾 木箱仲有個audio speaker播住微微海浪聲 好有夏日氣氛 我地都忍唔住影相打卡頭盤有每人一件青檸鬆餅 非常驚喜 鬆餅內餡軟熟 仲可以點蜜糖醬或者配cream 蜜糖醬好好食主菜仲有分鹹點同甜點鹹點方面都有唔少好有特式同好靚嘅鹹點 個人認為菠菜忌廉伴烤雞柳幾有特式 烤雞柳質感啱啱好 菠菜忌廉汁味亦唔會好濃 清爽嘅菠菜味配烤雞味道估唔到係咁夾 而迷你漢堡包都好食 肉扒味道同質感啱啱好 配有牛油嘅麵包皮好有質感甜點嘅賣相都好精美 有袖子吉士撻 鮮雜果布甸等其中紅莓慕絲甜筒好特別 雖則慕絲好似好多 但食落唔膩飲品叫咗用春天做主題飲品花見係玫瑰花加上熱嘅latte latte非常滑 面頭嘅cream亦有微微熱過 味道唔會太甜 十分滿意風花雪月係士多啤梨同芒果smoothie 味道清甜 唔會好漏 仲有大量鮮果食
主菜仲有分鹹點同甜點
鹹點方面都有唔少好有特式同好靚嘅鹹點