2017-08-08
香港天氣實在太熱,平時作為食肉獸嘅我根本冇人陪我BBQ。我今日竟然約到另一個食肉獸朋友開餐,當然即刻要去嘆住冷氣食燒肉啦!上次食日本野經過已經見到呢間好吸引,今日就同朋友試吓。我哋啱啱先坐低,隔離枱已經又坐低左三個韓國男人!當地人都嚟食,證明一定夠正宗啦!叫完嘢食侍應就即刻放低六小碟。正宗果然係正宗,少碟份量都有返咁上下!全部泡菜係自己整食得出夠爽脆,重點係無限refill!先來嘅係特級豬頸肉豬頸肉好厚身,侍應好細心幫我地剪開曬。燒完出嚟外脆內juicy!用生菜包泡菜再加啲辣醬一齊食,正到不得了。作為正宗韓燒,爐邊蛋就一定有架啦!令一邊仲放咗芝士牛油粟米,同蛋撈埋一齊食,又一香口邪惡之選。韓兄弟辣雞肉,配上大量嘅洋蔥,平時食得辣嘅我都覺得好夠辣,洋蔥又香口,出一身汗好爽啊!另外叫咗一條辣八爪魚原條上睇住佢成隻收縮,八爪魚腳好似跳緊舞咁🤣然後我哋好殘忍咁樣將佢切開,八爪魚彈牙又鮮甜,汁又惹味,一件接一件食唔停口。淨係食燒肉又會好dry,所以我哋都學隔離枱韓國人,叫咗個特色梅頭肉泡菜湯。原煲上枱熱辣辣,豬肉炆得好琳,味道濃到差d以為係牛肉。豆腐滑,湯夠香辣不死鹹!配埋碗珍珠米飯,今餐大滿足
上次食日本野經過已經見到呢間好吸引,今日就同朋友試吓。
叫完嘢食侍應就即刻放低六小碟。
先來嘅係特級豬頸肉
豬頸肉好厚身,侍應好細心幫我地剪開曬。
韓兄弟辣雞肉,
另外叫咗一條辣八爪魚
原條上
睇住佢成隻收縮,八爪魚腳好似跳緊舞咁🤣
原煲上枱熱辣辣,豬肉炆得好琳,味道濃到差d以為係牛肉。豆腐滑,湯夠香辣不死鹹!配埋碗珍珠米飯,今餐大滿足。