2023-12-26 745 浏览
踏入12月圣诞月🎄大家准备好未呢🫶🏼 趁住今个喜庆月份,推介一间气氛一流嘅靓靓餐厅比大家!位于半岛酒店入面嘅瑞士餐厅🇨🇭,系全港第一间!装修环境一流,仲可以试到正宗芝士火锅🫕想食嘅记得早啲上官网book定位,因为我啱啱见到最快已经要系出年一月先有位🥹🫢🫢餐前面包都好好味😋有3款不同质感,仲有两款美美的牛油🧈🦀 Crabmeat pancake $398佢地嘅signature之一🌟虽然要成$400🥹仲要系细细旧,但都真系几好味🫠 佢用薄薄嘅皮包住入面全部都系蟹肉,连啲汁都劲浓蟹味。手工费都要比,都明点解佢要收依个价🥹🐑 Rack of lamb $558见到好多人都有推荐,所以就叫嚟试下。一份有三旧羊架,生熟度我拣咗medium😋肉质真系好软熟,肉味好浓但系唔系超劲羊骚味,算系质素几高嘅羊架,不过又未去到十分惊喜🤣🤣配菜系薯饼同少少蔬菜,薯饼整得几精致🌟🫕 Foudue Montagnarde $368🌟主角来了🌟芝士火锅🫕可以话系全港数一数二嘅正宗🫕*火锅有两个选择:「Fondue moitié-moitié」以 Gruyère 和 Vacherin Fribourgeoise 芝
餐前面包都好好味😋有3款不同质感,仲有两款美美的牛油🧈

🦀 Crabmeat pancake $398

🐑 Rack of lamb $558

🫕 Foudue Montagnarde $368
🌟主角来了🌟芝士火锅🫕可以话系全港数一数二嘅正宗🫕
*火锅有两个选择:「Fondue moitié-moitié」以 Gruyère 和 Vacherin Fribourgeoise 芝士制作,味道比较浓郁一点,配法国长棍面包同吃。另一款「Fondue Montagnarde」,以埃文达、亚本塞、Gruyère 和巴马臣芝士,加入烟肉制成,味道淡一点,配通心粉及煮薯仔食用。* 我见大部份人都系拣后者🫢落order嘅时候,侍应会问洗唔洗落少啲白酒,惊大家食唔惯咁浓酒味!整体两个人share都ok,唔会话腻到癫咗,同埋有三种配料,唔会咁闷🤭
*website source

🍫 Chalet suisse $218
唔算好贵就叫来打卡同庆祝生日🤣🤣 朱古力是靓靓🍫同埋入面有cream同雪糕🍦食得又睇得🤣