2008-01-24
本人住係加藤料理對面, 食店初開時, 我地一家人同隣近親友都會經常去幫襯. 因為都係屋企附近所以一家人都著住街坊裝咁去食野. 個老闆娘似乎睇我地唔起喎, 埋左單之後, 我地係另一個門口走, 因為近d屋企, (而家已經封左呢個門口), 個老闆娘就追出黎鬧我地唔埋單, 我地就話埋左單, 佢d伙計話比佢聽客人埋左佢就連一句唔好意思都唔講就番左入鋪頭, 勁火滾羅!! (1) 佢唔搞清楚就話人無比錢(2) 狗眼看人低, 著得普通d姐, 唔會食霸王餐既(3)自己搞錯, say sorry都無!!!我d親戚去幫襯都係一肚火羅...個老闆娘一尾就推介佢地食d貴野, 但係我地d街坊只不過懶煮飯去食d普通野醫下肚姐, 我親戚就order拉麵呀, 壽司呀咁, 個老闆娘當堂黑面, 仲單單打打暗示我親戚食唔起貴野, 我親戚都話以後都唔幫襯!!!我係日本留學過年半, 本來好欣賞加藤既拉麵, 因為係香港真係好難食得番日本果隻味, 又好開心就係屋企樓下, 但咁既服務態度真係請我都唔食!!!食客係有尊嚴既, 老闆並唔係大晒架!!!!
食客係有尊嚴既, 老闆並唔係大晒架!!!!