2018-07-28 23 浏览
见好耐无食日本拉面,即刻上网揾下附近有冇好推荐。见有唔少网友都推介和拉面,个lunch set都好似几抵食,以试一试心态入去食个拉面啦!来到就试下个招牌豚肉拉面,午市套餐仲包埋小食同埋饮品。 小食可以拣日式煎饺子或者章鱼小丸子。 拉面亦都可以根据自己嘅口味自选畀师傅整, 感觉都几特别。先上枱的是饺子,店员上菜时都提一提旁边有饺子酱油, 感觉都几贴心。饺子外皮十分脆口,咬开里面啖啖肉! 好足料!主角终于上枱喇! 日本博多豚骨拉面,即刻试一试个汤底,入口好香浓,有啖啖猪骨味😋😋 忍唔住八卦问左店员,原来汤底系师傅亲自熬制十几小时。出面好少铺头会花咁多时间系个汤度,食得出师傅嘅心机,抵赞!!!面质方面,面嘅硬度我选左普通,师傅控制煮面嘅时间啱啱好,拉面食落好弹牙。溏心蛋十分吸引,半熟嘅蛋黄入口好顺滑,十分滋味😋😋仲有两片叉烧, 肥瘦适中,香而不腻。 叉烧腌制得很入味,配埋香浓嘅猪骨汤底, 简直系绝配😋😋本来抱住试一试嘅心态黎到和拉面, 食物质素绝对有惊喜😋 师父制作食物态度认真, 店员服务又亲切, 绝对值得推荐😂😂

日式煎饺子

日本博多豚骨拉面

主角终于上枱喇! 日本博多豚骨拉面,

溏心蛋十分吸引,半熟嘅蛋黄入口好顺滑,十分滋味😋😋

2018-07-26