Weekend行完山 最開心就係落山揾嘢食😙 呢間主打正宗尼泊爾嘅傳統饃饃餃子小店一直都喺我嘅list到 所以就一於去會一會佢啦😝 小店喺橫街入面 地方乾淨企理 仲有唔少特色擺設 好有feel😌-🥟招牌爆汁蒸雞肉餃 蒸餃皮好滑嫩 咬開餃子爆出大量湯汁 好鮮甜但又唔會好易膩🐓 餡料混入咗尼泊爾香料 味道豐富 一啖接一啖嘅好味🥟 -🥓煎香料豬肉餃 煎餃底部煎到金黃香脆 外層脆口 內裡同樣係飽滿多汁🤤 豬肉餡料帶住陣陣香料味 唔辣但好香 配埋店家嘅花生同蕃茄醬 好有特色✨ -🍠乳酪紅石榴薯仔波波 脆脆波波中間放咗薯仔乳酪同紅石榴粒粒 酸酸甜甜清新又開胃✨-🥣 牛奶米布丁米布丁入口綿滑🍚 奶香濃郁又唔會太甜 仲有少少椰絲同脆脆米喺面 層次感滿滿😗-🥭芒果印度奶昔奶昔質感滑溜 濃郁得嚟唔膩 超滿足🍹芒果本身都好甜 加上乳酪酸酸地 正呀🌞 -

🥟招牌爆汁蒸雞肉餃

🥓煎香料豬肉餃