2023-08-28
閒日放假行銅鑼灣,無意中發現有間正宗新加坡餐廳,價錢合理😍 行條白色樓梯上去,裝修好文青😌 乾淨企理,感覺寧靜舒適,係鬧市中好難得,啱晒坐低傾偈🥰🌟牛油麥片蘇東$138有別於吉列炸物,估唔到用麥片炸嘅方法咁特別,香口又感覺較健康👏 味道微甜微辣,大蝦🍤份量多,新鮮又爽口彈牙,記得用麥片覆蓋晒成隻蝦,味道一流🤩👏鹹蛋排骨$128排骨料理有多款口味任揀,白雪牛油、鹹蛋、咖啡味等,個人口味偏愛新加坡鹹蛋魚味,揀咗鹹蛋味,鐘意佢夠鹹香乾身,碟底冇油,排骨大件入曬味好嫩滑juicy🥰🥰🌟沙爹串燒(四串)$68雞肉牛肉沙爹醬味道正宗,充滿東南亞風味,微辣啱香港人口味,雞肉牛肉燒到啱啱好唔會過熟👌👍🌟老虎蝦喇沙$138米粉油麵用料新鮮,份量十足,味道正宗惹味,上枱聞到好濃郁椰香味,米粉油麵索曬味好食到停唔到口😌😌🌟班蘭薏米水$28味道清新唔太甜,健康之選👍🌟啤酒(330ml)$32食串燒絕配,好滿足😌
🌟牛油麥片蘇東$138
👏鹹蛋排骨$128
🌟沙爹串燒(四串)$68
雞肉
牛肉
🌟老虎蝦喇沙$138
米粉油麵
🌟班蘭薏米水$28
味道清新唔太甜,健康之選👍
🌟啤酒(330ml)$32
食串燒絕配,好滿足😌