2021-03-23 73 浏览
讲到食印度菜好多人都会谂起重庆大厦,其实同样喺尖沙咀有一间印度餐厅喺1964年开业至今,过左五十几年依然屹立不倒,当然有返咁上下实力啦☺️全世界有17个国家都有分店㗎😎• Chicken lollipop $70睇落红卜卜以为佢会好辣?其实就只系少少辣,相信好多人都接受得到,鸡肉又香又滑,点埋个薄荷汁出奇地几match😯• Plain Dosa $50Dosa喺本店嘅signature,亦系印度嘅一种流行小食。单吃会散发出阵阵嘅牛油香,口感薄脆如春卷皮,睇落好大个但系因为好薄嘅关系所以唔会好饱滞。附上椰蓉酱、薄荷酱、蕃茄酱同咖哩酱,味道唔怪,反而每一款都同Dosa好夹😚• Chicken Tikka $130以铁板上枱keep住热辣辣,味道上我觉得同chicken lolipop有啲似,不过佢夹埋啲菜食会清少少 😛• Butter Chicken Masala $110食印度菜必点Butter chicken,依度嘅butter chicken特别重香料味,层次感十足,食到我lamlam脷,识食一定系配埋Naan黎食😋• Garlic Naan $40精粹系个蒜味到,同butter ch

• Chicken lollipop $70

• Plain Dosa $50

• Chicken Tikka $130

• Butter Chicken Masala $110

• Garlic Naan $40
精粹系个蒜味到,同butter chicken 一齐食有种升华咗嘅感觉。质感我觉得佢有少少唔够烟韧,会似面包多啲👌🏻

• Bamboo Chicken Briyani $110
原个竹筒盛载住渗满香料味嘅饭,倾倒而出嘅𣊬间芳香扑鼻,印度米喺长身同轻身啲,口感同平时食嘅米好大分别㗎😌

• Mango Lassi $40
由芒果同乳酪混合而成嘅奶昔,口感稠身,所以饮落都几饱😗