2021-11-07
💖仲記得好耐之前系柬埔寨🇰🇭一間華人餐廳🍴食刀削麵,一食上癮,之後連續幾個星期都去個度食🤣。今日系中環見到呢間即叫即削嘅刀削麵館🤤,即刻入去試吓回憶嘅味道🥰。1⃣️口水風味冷刀削麵🌶️配雞腎🐔 $65 (加豬耳👂+$10)💖因為我係鍾意食辣又唔太食得嘅人😂,所以要左冷拌🧊刀削麵,減低辣度,佢地仲有湯麵🍜同熱拌🔥。另外可以8選1款餸,再加$10就可以多1款。刀削麵口感煙韌,厚度適中,麵條軟滑、有嚼勁,唔會黏,無失望🥰!💖我要左至愛嘅雞腎同豬耳,最愛❤️雞腎嘅口感,爽口彈牙,有嚼勁,微辣惹味。豬耳爽脆,軟骨同骨膠原Q彈😻。冷拌麵有5款味,我要左口水風味,有青瓜絲🥒、擔擔醬、口水汁、花生🥜同芝麻。口水汁香料惹味,搭配青瓜同擔擔醬再添清爽感同甜味。2⃣️凍豆漿🥛+$6💖食辣野梗係要杯凍豆漿!💖刀削麵連餸最平$45就有一大碗,而且份量好大,係上環呢個價都唔錯!餐廳🍴整修光猛,都幾好坐。
2⃣️凍豆漿🥛+$6
💖食辣野梗係要杯凍豆漿!