2022-03-03 216 浏览
呢間喺海港城嘅餐廳標榜自己做「正宗傳統意大利嘅家庭味道」,又有米芝蓮名廚坐陣,港女最愛手造意粉,點可以唔嚟試!!拿玻里芝士鯷魚pizza $158呢個出奇地幾好食喎!批底厚薄適中,係sourdough質感,少少煙韌帶麵粉香,單食個邊都正!你哋唔准遺棄包邊呀☹️鯷魚呢啲鬼佬嘢比較少食,放落pizza道有種幾惹味嘅鹹香~ 西式豆豉鯪魚啲friend?😂 (一秒得罪外國人🙏🏻)茄醬同mozzarella表現正常嘅,overall 味道幾和諧又鹹鮮,加埋高質批底,推薦!!黑松露菌醬芝士意粉 $198拿拿拿呢間出名pasta又authentic italian food咁,我對呢碟係好高期望嘅!erm可惜食落比較平凡🥲意粉煮到al dente,質地係得嘅;但黑松露同芝士兩樣都唔夠出,嗚啊我想要啖啖煤氣味,但佢滿足唔到我😟 不過成個忌廉汁都唔錯嘅,幾creamy,但如果你為松露而嚟就會失望了仲有呢個份量,我一個人應該可以食兩碟,想試嘅話可以打定底先嚟食🥵油封鴨肉意式餃子 配生薑芥末醬 $268又是貧窮限制了我的想像!一舊水一隻ravioli,你話我cheap又好乜都好但真係性價比低😩頭盔🪖:唔係唔好

拿玻里芝士鯷魚pizza $158

黑松露菌醬芝士意粉 $198
意粉煮到al dente,質地係得嘅;

油封鴨肉意式餃子 配生薑芥末醬 $268
頭盔🪖:唔係唔好食但唔抵
pasta一樣高質,但入面啲鴨肉偏鞋口,個汁似係阿媽個咕嚕肉溝啲麥樂雞甜酸醬咁 (sorry😅)
其實味道係唔錯嘅,但加埋一300蚊,我會expect多少少,起碼個油封鴨係要有鴨油香先....

吞拿魚牛油果他他 配醃洋蔥 $198
呢個主要係吞拿魚粒撈牛油果醬,但整體偏淡味,牛油果亦幫唔到tuna帶出鮮味,感覺似夾硬將食材放埋一齊,但冇加乘🤔
反而醃洋蔥帶醋香,酸酸甜甜咁幾開胃
不過198我不如叫多個意粉算啦,呢個你睇相都睇到幾細份啦😂

其實嘢食樣樣都正常,但質素未能追上價錢,呢個價位可以有更好嘅選擇;不過佢幾好坐,有budget又想舒舒服服傾下計都可以諗嘅,但我就試一次夠喇🤔