2018-12-11
今晚路經西營盤,正打算搞間餐廳醫肚,忽然睇到一條小巷,小巷中有著兩個字:「Burger Joys」。 鍾意食burger 既我,一於去試試佢。入到去,burger joys 係一間小店,入面只有四張枱,最多只能容納十數人,岩岩好仲有一張枱,唔洗等好彩。入到去睇到餐牌,目標已經明確,漢堡、炸雞、Milkshake。 而食物亦都好快上枱。Cheese burger好厚,嘴細啲都咬唔晒,而味道亦十分豐富,有牛油打底既包做底、新鮮洋蔥、再加上juicy 既牛肉,yummy Buffalo wings 鍾意食辣既人一定唔可以錯過,獨有既辣味加上blue cheese 做 sauce,一隻接一隻,停唔到啊!Southern fried chicken nuggets炸得超級香脆,仲有特別既辣粉做調味,加上佢既秘制芝士醬,配合起上黎,又係一絕!Cookies & cream milk shake最後要大讚加力推就係呢杯milk shake, 用大量雪糕打成,仲有無數曲奇碎,面頭仲有一大層cream,飲品黎講我絕對係比滿分1000000000分!
Cheese burger
Buffalo wings