2017-08-23 290 浏览
第一次黎呢間放題餐廳,估唔到地點方便之餘,質素都好高,所以好想介紹比大家最抵讚係呢到的刺身,我地點左三文魚,油甘魚,劍魚腩,赤海蝦,甜蝦,北寄貝,櫻花魷魚,鮑片,𩶘魚等,都是一些較受歡迎的款式,魚生好新鮮,鮮甜芝麻雞翼,流心一口芝士,紫心香芋丸呢幾款炸物幾好食,流心芝士好香濃,而香芋丸唔係到到有,炸得熱辣辣天婦羅呢到雖然冇南瓜,青椒和茄子的天婦羅,但有傳統的大虎蝦天婦羅,蟹棒,一口紫薯和炸奶。款式比較新穎和風帆立貝帆立貝大大粒,帶牛油味,也吃到帆立貝本身的鮮味,好食鹽燒雞軟骨細細粒脆卜卜,帶咸香,最正係擠幾滴檸檬豉椒炒大蜆好有大排檔的風味,少辣,唔食得辣的朋友要注意呀法式忌廉藍青口將青口浸入忌廉汁裹,完全滲哂入去,好邪惡但係女生必食之選Q版心太軟細細件所以不怕飽滯,流心效果做得好好,而且要小心睇熱呀燒菠蘿夏天食燒菠蘿最啱,酸酸甜甜,又多汁甜品多不勝數,而雪糕雪條是任拎的,仲有雪糕糯米糍,乳酪,豆腐花等

芝麻雞翼,流心一口芝士,紫心香芋丸

天婦羅

和風帆立貝
帆立貝大大粒,帶牛油味,也吃到帆立貝本身的鮮味,好食

鹽燒雞軟骨
細細粒脆卜卜,帶咸香,最正係擠幾滴檸檬

豉椒炒大蜆
好有大排檔的風味,少辣,唔食得辣的朋友要注意呀

法式忌廉藍青口
將青口浸入忌廉汁裹,完全滲哂入去,好邪惡但係女生必食之選

Q版心太軟
細細件所以不怕飽滯,流心效果做得好好,而且要小心睇熱呀

燒菠蘿
夏天食燒菠蘿最啱,酸酸甜甜,又多汁