2023-06-13
朋友介紹有間越男仔食越南菜,款式多多、味道仲好好食!於是,今日終於簡咗最就腳嘅荃灣分店試試😋!🌟雞撕扎肉椰汁酸湯檬 $72🌟加配凍雙檸茶 $16椰汁酸湯係餐廳嘅招牌菜,梗係要試試啦!未食前已聞到陣陣椰香味,試飲第一淡湯後,發現呢款湯底酸酸甜甜咁,都幾開胃😋岩曬係熱辣辣嘅天氣食!之後再試雞撕肉,雞撕肉砌得好幼細,浸一浸湯食,勁入味🥹食完一淡又一淡!然後再試扎肉,有3-4塊,肥瘦均勻,肉質仲有少少彈牙,食得出好新鮮😋好食!最後輕輕一提凍雙檸茶,雙檸指檸檬+青檸,飲落比一般檸檬茶多咗陣甘味同Fresh味,好清新甘香嘅感覺!🌟招牌去骨海南雞配黃薑飯套餐 $92-無骨鳳爪沙律🥗-手撕雞檬紙卷-加配熱雙檸香茅蜜 +$29海南雞雞肉鮮嫩,份量亦夠多,真係好食到食完一舊接一舊😋黃薑飯多咗陣椰香味,食落好特別,夾埋海南雞一齊食,更可減去雞肉嘅膩感🥹讚!無骨鳳爪沙律比一般白雲鳳爪更爽口,而且呢款鳳爪唔會辣,啱曬唔食得辣嘅朋友仔食🤣!而手撕雞檬紙卷都係餐廳招牌菜之一,檬紙卷配上餐廳醬汁,甜甜酸酸,加埋手撕雞及檬粉,再配上紙卷,口感十分豐富又開胃😋好食!最後要提埋熱雙檸香茅蜜,呢款熱飲係餐廳自家煲的,香矛味唔
🌟雞撕扎肉椰汁酸湯檬 $72
🌟加配凍雙檸茶 $16
🌟招牌去骨海南雞配黃薑飯套餐 $92
-無骨鳳爪沙律🥗
-手撕雞檬紙卷
-加配熱雙檸香茅蜜 +$29
海南雞雞肉鮮嫩,份量亦夠多,真係好食到食完一舊接一舊😋黃薑飯多咗陣椰香味,食落好特別,夾埋海南雞一齊食,更可減去雞肉嘅膩感🥹讚!無骨鳳爪沙律比一般白雲鳳爪更爽口,而且呢款鳳爪唔會辣,啱曬唔食得辣嘅朋友仔食🤣!而手撕雞檬紙卷都係餐廳招牌菜之一,檬紙卷配上餐廳醬汁,甜甜酸酸,加埋手撕雞及檬粉,再配上紙卷,口感十分豐富又開胃😋好食!最後要提埋熱雙檸香茅蜜,呢款熱飲係餐廳自家煲的,香矛味唔算重,飲落反而有好清甜清香嘅味道,感覺好養生,好飲!😋