2021-07-10
今日喺灣仔上完一日堂,朋友仔帶我去一間人氣餐廳,遠遠已經看見一條長龍排隊,等咗一陣就有位上次嚟嘅時候,牛角包已經賣晒,估唔到今次命運一樣,始終食唔到傳說中好好味嘅牛角包😭最後我哋叫咗一個朱古力酥同埋 Coconut cheese cake share, 另外叫咗一杯 Flat white coffee 同埋 Guava juice🍹朱古力酥都幾好味,比想像中冇咁甜,酥皮好脆好香。芝士蛋糕唔似蛋糕🤔似 mousse ,有椰子味🥥又有芝士味🧀蛋糕上邊有開心果果仁,有啲薄脆,仲有一層紅色酸酸甜甜嘅果醬,味道幾特別,但食落有啲膩😣我朋友飲 Flat white coffee, 佢話幾香濃,幾滑溜,都正👍🏻出邊餐廳好少有番石榴果汁,所以我專登叫黎試吓,聞到已經好香,好有番石榴味,飲落仲好甜,好新鮮,大家值得試吓🧃下次來灣仔,一定要早啲嚟,一定要食到呢度嘅牛角包🥐
下次來灣仔,一定要早啲嚟,一定要食到呢度嘅牛角包🥐