2019-05-14
Restaurant week 的第3餐,去左北京道1號的AQUA. 之前係呢度食過晚餐,lunch就未試過, 一於約埋朋友品嚐下呢間風景一流的餐廳先! 餐廳有26, 27樓, 我地被安排係27樓, 雖然唔係窗口位置, 但仍可清晰望見港島區景色, 景緻一流!! 可能係日頭關係, 不難發現餐廳設備係有點殘舊! 我點左 前菜 火炙油甘魚及鯉魚朝鮮醬海草沙律; 主菜 燒朱肋骨配日本押麥 ; 甜品 白朱古力奶凍配芒果. 熱情果 火炙油甘魚及鯉魚朝鮮醬海草沙律 , 火炙油甘魚及鯉魚好有魚味, 肥美新鮮; 主菜 燒朱肋骨配日本押麥, 肉好實好韌, 肉味一般, 份量少; 甜品 白朱古力奶凍配芒果. 熱情果, 賣相唔好, 味道好一般! 呢間餐廳賣點係窗外景色, 但食物質素真係好普通, 以$220 (連加一) 去試都還可以, 再貴的價錢就真係唔值得啦, 最重要係連甜品賣相亦欠誠意!