2023-06-01
今年嘅櫻花季🌸去唔到日本😝唔緊要💗依家喺香港都可以喺櫻花樹下面嘆日式櫻花料理。喺太子嘅依間日本料理,舉行緊「櫻花祭典🌸」,仲推出咗好幾款以櫻花為主題嘅,6-7月期間限定料理,(要提前最少1日預訂㗎),加埋店裡大大棵櫻花樹和日式佈置,真係好IG-able。🌸 櫻の蝦粉紅色的大虎蝦天婦羅🥰超靚!很喜歡那用幼麵條做的扇形裝飾(也可以吃的),令整個賣相很吸晴!虎蝦🍤沾上櫻之粉來脆炸成櫻花天婦羅,大大隻.蝦肉肉質結實,爽口又彈牙。蝦頭都好香口。🌸 花の麵粉紅冷蕎麥麵浸入淡淡柚子味嘅冷麵汁,再加埋蔥花、芥末同薑蓉,味道清爽豐富。🌸 祭の飲好大一杯!粉紅色的High Ball入口清涼舒爽,最適合坐在櫻花樹下慢慢嘆,暑氣全消喔。另外,我們也點了一些餐單裡的料理。🔶燒水果卷物盛盒 燒牛肉配伴多款水果粒,可以用牛肉片捲着水果再淋上醬汁一起吃 ,清爽味美。🔶鰹魚汁豚肉鍋2人份配料很多,湯汁濃郁鮮甜,配料有豚肉丶金菇丶豆腐丶娃娃菜等等。🔶雞軟骨這裏也有不少串燒選擇,來一串雞軟骨,入口爽脆香口,佐酒一流。
🌸 櫻の蝦
🌸 花の麵
🌸 祭の飲
另外,我們也點了一些餐單裡的料理。
🔶燒水果卷物盛盒
🔶鰹魚汁豚肉鍋