2020-10-27 1734 浏览
同一個好鍾意日本既朋友聚下舊當然要食日本菜啦,上網見到呢間日本食堂都幾愛歡迎而且價錢親民就約佢一齊試下.掛滿櫻既牆令人更掛住日本.皇帝蟹柳手卷 hkd$23蟹柳真係由細到大都對佢情有獨鍾,永遠去日本餐廳都一定會點蟹柳既餐點.手卷內既珍珠醋飯晶瑩飽滿,充滿彈性帶微黏口感.醋飯內既甜味同醋酸味都平衡得好好.紫菜夠脆身,配上粒粒蟹籽令口感更脆身.七味牛魔王反卷反卷內裏既牛餡經過洋蔥,七味粉,牛肉汁炒香,味道甘甜感覺好似食緊牛丼.洋蔥更令牛肉個既甜度達到更香更惹味.反卷上灑上芝麻粒為反卷增添重芝麻香.反卷略微有輕輕散開但整體仍然保持完整.鹽燒雞軟骨串燒得香脆又唔會過乾身,一邊傾計一邊食串燒係絕配.鹽燒雞中翼串雞翼開邊再燒令2邊可以燒得更脆,入口鹹鹹香香,同樣燒得唔會過乾身.日式雞肉鍋鍋既份量十分豐富,足2人份量有餘.日式鍋湯底既選擇都幾多,今次揀左味噌湯帶淡淡味噌既發酵豆香,配上味道較清既雞肉好夾.雞肉量好多,入口唔會好鞋而且都幾滑.內裏既日式粉絲煙韌彈牙,吸晒味噌同雞肉既香味.鍋底下佈滿蔬菜令味噌鍋既湯底帶更香甜既蔬菜香.

皇帝蟹柳手卷 hkd$23

七味牛魔王反卷

鹽燒雞軟骨串
燒得香脆又唔會過乾身,一邊傾計一邊食串燒係絕配.
鹽燒雞中翼串

日式雞肉鍋