2018-07-12
前排見朋友喺社交平台 post相 見啲食物好吸引 就好奇問下佢喺邊度 朋友極力推介我一定要嚟試 佢知我食得辣 我一定會鍾意呢度嘅食物餐廳位於尖沙咀諾士佛1號 嘅一樓 叫辣吧晚飯時間非常熱鬧 好彩我 事先有訂位 如果唔係有排等,餐廳裝修得古色古香 帶點懷舊復古味道餐廳嘅用具亦都有花心思 玩味濕紙巾 乾紙巾 精緻又特別雙椒田雞$66火紅色嘅辣椒同青綠色嘅辣椒 辣度十足 味道帶點酸辣 非常惹味,田雞肉嫩滑鮮甜而且彈牙好吃熱鍋串串(秘製蒜蓉汁)$128 自選10款 每款三串一串一口 方便易吃,而且秘製醬汁放咗大量嘅芫茜蔥 香味沒法擋使本身平平無奇嘅串串 有畫龍點睛嘅效果熱鍋串串款式選擇多 大致分為數類及肉類 本人非常推介豬皮及娃娃菜給湯能力超高薄燒牛舌$22及奪命肥腸$26餐廳真係超級細心 值得一讚,串燒嘅盛載底盤有兩個小火能保持串燒嘅溫度小雞皮$18必點 雞皮燒到脆卜卜 表面嘅香粉非常惹味 入口完全冇油膩感覺餐廳而家做緊個優惠 喺指定時間內 結帳或入座 即可獲全單七五折優惠
餐廳位於尖沙咀諾士佛1號 嘅一樓 叫辣吧
餐廳嘅用具亦都有花心思 玩味濕紙巾 乾紙巾 精緻又特別