2020-04-23
抗疫期間放假經常在家,悶悶地約左個好朋友到尖沙咀厚福街Mokumoku Yakiton食下串燒傾下計舒緩一下!食店環境細細但氣氛吾錯,在門口前已放定消毒酒精及搓手液供給客人使用及店員有温馨提示幫客人量度體溫,令客人感覺安心!醋醃蕃茄黎一個前菜開開個胃口先,去左皮嘅蕃茄非常新鮮,醬汁酸酸咪咪好醒胃丫!其實我不是太愛食蕃茄都忍吾住食多兩舊😋刺身盛4款刺身包括帶子,三文魚,金槍魚,當然吾少得大大隻牡丹蝦丫...帶子鮮甜,三文魚肥美,油脂分佈均勻,金槍魚肉質彈牙!😬日式青椒芝士豬肉卷面層用青椒夾住拉絲芝士再加埋薄薄嘅豬肉片...層次感豐富,咬落juice,外層爽脆,內心咸香芝士相當美味,再拉出芝士絲有得食有得玩,正!😍牛油果伴芝士潮流興牛油果keep fit,要食得健康,最多女仔喜歡食...呢個啱晒,牛油果有豐富營養再配合芝士木魚絲,好似食芝士雪糕咁,口感perfect match👍🏼厚切牛舌簡簡單單用鹽燒方式去處理呢個牛舌已經好惹味丫,加上係厚切,食落爽口彈牙而且更有炭燒香味,口感一絕❤
醋醃蕃茄
刺身盛