記憶之中呢幢大廈都有嚟過有好多Cafe bar 位於油麻地旺角從前嘅家樂坊行過咗彌敦道條大馬路 再前少少一個小巷會找到lift的入口一坐低見到餐廳嘅佈置 再睇吓個餐牌 點了兩個lunch set Soup or salad + main course * drink 每個set價錢都不過$100 只係貴茶餐廳少少卻遠高於$100的質素 食物和食材非常高質等了一會 一上食物 present得美美的餐湯和餐包 ♥︎ Chef special of the day ~ 俄式酸忌廉牛肉飯 $68這個是店員極力推介的特別菜式看上去都不知道是什麼但係都即管一試又來了一個驚喜 😊食落去好香檸檬味 好fresh 用上french style mustard sauce 加上牛骨湯 蒜 牛肉 等材料 做的俄羅斯🇷🇺菜式淋在充滿飯香的暖笠笠白飯上 超級滿足!!♥︎ 西班牙豬豚肉 配秘製芥辣醬 $78我選了配白飯 豬扒質素高不在話下廚師功架烹調技術更加錦上添花芥辣醬的味道能夠令平平無奇的豬豚肉味道層次更加豐富♥︎蜆肉忌廉湯 配 蒜蓉包 in the set 清清地 冇杰撻撻嘅質感 好香好鮮味 都加咗一啲牛油 會
記憶之中呢幢大廈都有嚟過

又來了一個驚喜 😊
食落去好香檸檬味 好fresh
用上french style mustard sauce
加上牛骨湯 蒜 牛肉 等材料 做的俄羅斯🇷🇺菜式
淋在充滿飯香的暖笠笠白飯上 超級滿足!!

♥︎ 西班牙豬豚肉 配秘製芥辣醬 $78

會令人回味的一碗湯 有驚喜
蒜蓉包 香脆 充滿蒜香

♥︎沙津 in the set
新鮮 已經係最好味嘅沙律

♥︎蜜桃🍑荔枝冰沙 peach lychee smoothies set drink only +$25
清香的甜味 完全沒有想過可以如此好喝
感覺同樣清新 加呢個價錢非常超值
今次呢個午餐實在非常滿足 劃上一個完美句號

♥︎ Iced lemon tea set drink only +$4

食完先至再睇返
原來呢度嘅食評一個負評都冇