2021-02-22 1292 浏览
見到朋友話呢間樓上咖啡小店高質,上到去環境唔算好寬倘,座位亦都唔多,不過去到咁啱有人走就可以唔駛等位,之後見人地都要排一陣隊架🙈入到去店員話要洗手先,衛生意識唔錯既,而且服務態度都良好☺️▪️ 慢煮安格斯封門柳意粉(7.5/10)💲128呢個本身係三文治,不過落單時店員竟然話麵包售罄,就轉成意粉了😳個餐係包個餐湯,是日係粟米湯,會有啖啖粟米蓉唔會太稀身🌽主打既慢煮牛肉片圍住全個碗碟,份量都真係比預期中多,賣相可能略為乾嚡咁,但係食落質素其實唔錯,入口夠曬軟腍牛味香濃,中間有一隻流心溫泉蛋,有陣陣蛋香,撈埋落去我鍾意既偏硬麵條啱啱好🍝▪️ 明太子忌廉蝦肉意粉(6.5/10)💲98一路以黎對明太子既認知都係帶鹹香,呢個同平時明太子唔同,食落會係偏甜,仲有少少蜜糖味咁,感覺唔太匹配,但都Creamy既🥴至於蝦係雪蝦,入口口感都彈牙既,但係就無咩額外調味比較普通▪️ Hojicha Latte(7/10)💲+24;48 (Ice)午餐可以半價加飲品,凍既有好多粉末沉底,不過攪拌後都無我好怕一舊舊既問題,入口尚算順滑,焙茶味亦濃郁既🙊🔎 整體評分(7/10)

▪️ 慢煮安格斯封門柳意粉(7.5/10)💲128

▪️ 明太子忌廉蝦肉意粉(6.5/10)💲98

🔎 整體評分(7/10)