2017-10-25
今日喺中央圖書館聽完talk,同埋同事食完晏之後就自己係銅記行左陣~跟住就接埋係附近收工既靚女朋友去食飯啦經過呢度,我地都俾呢個二人前既套餐吸引住,覺得好似幾抵食咁啵但當我入到去見到有幾檯都有人食緊原條鰻魚飯既時候我就開始心心眼啦,加上朋友原來係唔食牛肉同鵝肝架,所以我地最終都係決定散點再share我地首先點左個“蕎道樂刺身盛”HKd$288+10%,當中有齊“池魚皇”、“甜蝦”、“北寄貝”、“帆立貝”、“三文魚”、“油甘魚”同“劍魚腩”刺身整體既質素都不過不失,當中池魚皇雖然味道較清,但清得黎都幾鮮甜,仲無筋位添之後朋友就點左份“三文魚腩壽司”HKd$30+10%一份兩件,三文魚腩就理所當然咁肥美啦,加上壽司飯酸度剛好,都唔錯啵跟住就係令到我心心眼既“原條蒲燒鰻魚飯”HKd$98+10%原條既鰻魚燒到香噴噴,而且肥厚既鰻魚食落無乜骨,同朋友一人一半都好夠好滿足我地見“鹽燒三文魚頭骹”只係HKd$38+10%,所以都要左一份!外皮燒到脆卜卜,而魚肉保持鮮嫩,真係又正又抵食食完咁多咁肥美既魚之後,飲返啖熱茶就膩感全消今晚真係好滿足,個鰻魚飯同三文魚頭骹已經足以令我下次同其他朋友再黎
跟住就接埋係附近收工既靚女朋友去食飯啦
之後朋友就點左份“三文魚腩壽司”HKd$30+10%
外皮燒到脆卜卜,而魚肉保持鮮嫩,真係又正又抵食
食完咁多咁肥美既魚之後,飲返啖熱茶就膩感全消