2022-07-17 40 浏览
好耐冇食過啲咁有質素嘅放題!可以親自落手捉海鮮即食既火鍋餐廳,我可是第一次食!朋友帶路下帶咗我去鍋卷鳴門打邊爐 。佢位於女人街入面嘅一幢商業大廈入面, 地點方便就腳,職員好有禮貌,安排咗我哋坐喺 自助區附近既位置裝修好有日式feel!自助區嗰度有幾多大水缸,開頭我以為係用嚟裝飾之用, 點知店員俾咗幾個桶,叫我自己出去揀!職員話我知每日都有唔同嘅新鮮海鮮供應! 今日呢就有蟹,好大隻嘅蝦,鮑同埋各種貝類 !捉蝦原來係有心得嘅!你要先攞冰桶,夾一隻蝦之後即刻撳咗落去冰水度,蝦就唔會彈出嚟啦 全部都係新鮮!勁生猛!鍾意邊隻就攞邊隻! 鮑魚&蟹係回本食材 !鮑魚好大隻,白雪雪!睇落去都幾乾淨!烚熟左食起來好爽口彈牙!口感鮮美! 有多款湯底可揀!我哋叫咗壽喜鍋,日式feel d 最緊要外嘅有多款生啤任飲!海鮮配啤酒,實在人生一大樂事 唔飲啤酒都仲有大量汽水可以選擇!有呢排最流行嘅ooha 刺身都好高質, 最欣賞係三文魚,夠厚,油甘香滑 醬油蝦, 原本以為係韓式嘅醬油蝦!原來佢係有啲似有豉油王炒蝦 ,非常惹味!大大隻! 牛肉有兩款, 美國牛小排 &澳洲牛板腱 各有特色, 鍾意肥少少嘅就牛小排。 至於

好耐冇食過啲咁有質素嘅放題!
可以親自落手捉海鮮即食既火鍋餐廳,我可是第一次食!

朋友帶路下帶咗我去鍋卷鳴門打邊爐 。

裝修好有日式feel!

有多款湯底可揀!我哋叫咗壽喜鍋,日式feel d

最緊要外嘅有多款生啤任飲!海鮮配啤酒,實在人生一大樂事

唔飲啤酒都仲有大量汽水可以選擇!有呢排最流行嘅ooha

刺身都好高質, 最欣賞係三文魚,夠厚,油甘香滑

牛肉有兩款, 美國牛小排 &澳洲牛板腱
各有特色, 鍾意肥少少嘅就牛小排。 至於牛板腱肉味濃郁,口咁偏廋係健康之選

雪糕都係貴牌!最正嘅就係movenpick都食任食 ,平時出面單買都要20幾蚊一盒啦 。我一個人就食得四盒啦!