2017-11-28
上星期有朋友見我 食過極尚大喜屋放題,見我食得津津有味就問我,朋友興生日去邊好。上網一查之下 銅鑼灣仲有間大喜屋飲食料理,2話不說 我地就安排一行8人去大喜屋興生日!!因為Book左枱 所以唔洗等好耐就攞到枱食野,可能我係電話到講過有朋友生日啦,餐廳既服務員好快就問我地有冇訂蛋糕,先幫我地放入雪櫃,反應之快值得一讚! 又到食物環節,刺身船就走唔甩啦 一黎就黎盤勁野,三文魚同其他魚刺身都件件厚切(好似唔洗本咁) 食落新鮮 比得上極尚級數 雖然冇拖羅任食:(熟食方面,今次青魚唔錯,魚肉質鮮嫩,充滿魚油香味,非常可口。 可惜係好似冇太多甜點 所以冇食到(極尚真係感覺好正 雖然貴D) 到8點半左右,有人提我地last order心知不妙,仲有咁多好野食未食,蛋糕又未切,拿拿聲食埋D野,差唔多九點就叫服務員落蛋糕出黎切。 好彩服務員都好識做,好就我地 比我地慢慢唱埋生日歌 同食埋蛋糕先埋單。富有人情味以2百幾蚊位 經濟級放題黎講,今次生日飯 個個都滿意分200!
刺身船