2023-10-22 16 浏览
想講下呢間尖沙咀隱世廚師發辦,睇住師傅每道菜式好細心咁雕琢出嚟,感覺好治癒,大概1600一位,性價比極高,成個晚餐完全係個享受💙前菜先上一個北海道帆立貝,呢款帆立貝係比較爽身大隻,麻醬長崎無花果,酸酸甜甜,第一次食原隻粒貝,粒貝即係響螺BB,味道鮮甜💕伊佐木刺身簿切,夾芥末捲食,微嗆刺激既口感啱啱好💕接着上菜的鰤魚油份較高及厚身,好肥美,刺身師傅已經沾左啲芥末,部分刺身沾左海鹽,配合返食材嘅味道,但客人喜歡都可以沾醬油食,亦係另一種風味💕熱食令我印象深刻係汁煮北海道銀鱈魚bb,配搭左大葱、昆布、蘿蔔片,師傅仲好有心機將蘿蔔片制成星星形狀,芡汁鮮甜入味,汁煮白蘿蔔又夠稔又好味,第一次食銀鱈魚BB,肉質非常嫩滑,特別係嗰層魚皮充滿豐富膠原💕再來係八爪魚熱食,軟硬度煮得一流,而且仲完全食到章魚種鮮味,可見師傅們實力同心思👍
伊佐木刺身簿切,夾芥末捲食,微嗆刺激既口感啱啱好💕