2023-09-21
朋友牛一同佢係旺角"極尚大喜屋"庆生。坐低掃咗QR code先嗌個刺身拼盤有:三文魚、油甘魚、帶子、甜蝦、赤蝦、北寄貝、赤背,全部刺生都新鮮肥美,雖然日本停咗刺身,但係由世界各地運來嘅都保持質素熟食我吔嗌咗,金湯慢煮鮑魚花膠,花膠超級大塊,雖然鮑魚就細咗啲,但也推薦。西京燒比目魚、黑松露忌廉汁虎蝦,蒜蓉粉絲煮扇貝質素都非常之高,特別係個虎蝦,用咗西式嘅烹調方法,入口松露味濃郁惹味,虎蝦爽口彈牙。而蒜蓉粉絲煮扇貝好夠甜,蒜蓉好多!炸物方面榴槤炸彈,炸得酥脆香口,鍾意食榴槤嘅朋友,千祈唔好錯過!最後仲叫個蟹黃海皇粥,夠晒足料份量又多,入口綿滑鮮甜,飯後甜品就來碗蛋白燕窩,好有滿足感。外面更加有無限量嘅自助沙律吧、飲品、雪糕添!果然食晏晝真係經濟又實惠
朋友牛一同佢係旺角"極尚大喜屋"庆生。