同幾位姊妹一行5人食晚餐,食到我成肚氣。食物,我覺得好食嘅!但食物同服務唔成正比。職業質素極差!首先坐底叫酒,見到餐牌寫買二送一,問個女侍應提供乜嘢牌子啤酒選擇,佢企喺到粒聲唔出,後面黎個戴眼鏡男侍應黎救駕,諗住會解答到條咁簡單問題。點知,個眼鏡男侍應回應: 你用電話落單,你自己睇!第一下,我原諒佢無禮貌,可能入世未深,而家啲後生仔可能係咁嘅溝通方式。再來,我朋友打開餐牌想叫杯果酒,問眼鏡男侍應介紹一下,眼鏡男侍應回應:前面轉彎位有酒吧!我已經即刻叫佢揾經理出嚟,佢話經理唔喺到。我專登問佢叫咩名,打算send email投訴,點知揾匀網頁都無投訴途徑,所以忍唔住要喺而到反映。最後,眼鏡男侍應過嚟幫手燒一塊扒,燒完問我剪幾多塊,我話5塊,因為5人食,佢話:難啲喎,平時剪兩塊!我問返佢: 你有困難洗唔洗我自己剪返?今時今日,香港飲食業服務態度再唔改善,只會逐一被淘汰。
同幾位姊妹一行5人食晚餐,食到我成肚氣。

食物,我覺得好食嘅!但食物同服務唔成正比。職業質素極差!

點知,個眼鏡男侍應回應: 你用電話落單,你自己睇!

今時今日,香港飲食業服務態度再唔改善,只會逐一被淘汰。