2019-05-21 150 浏览
一班朋友約出來一聚, 一個價錢多種選擇, 非放題莫屬。今次來到銅鑼灣極尚大喜屋, 每晚分兩個時段入座, 兩個時段都排了長長人龍, 呢間放題開左好幾年, 但人氣依然keep得唔錯!人山人海, 令我地更有信心呢間放題對比很久前吃的水準沒有下降。我們食7:30早場,入座時間準時, 而且安排超快速, 我們3人坐了一張大卡位,好舒服😌自取食物區選擇好多,沙律、冷盤、甜品、湯、少部份熟食同炸物等等….至於飲品更是應有盡有, 罐裝汽水/果汁放滿幾個大雪櫃, 另一邊更有啤酒、清酒同埋多款餐廳自家製飲品供應。 只係選擇飲品都花多眼亂。仲有即磨咖啡☕呢間落單轉了用QR code 落單,好環保♻值得一讚👍熱盤有蒸倉魚,非常少見,岩曬我鐘意食魚,日式放題變得好多元化,倉魚好搶手,基本上食客成條攞走,但是refill 速度好快,炸物都非常吸引,識落唔會有油膩味。今次朋友唔食魚生,所以冇叫刺身壽司細細件, 款式多, 可以食多幾件都唔會咁易飽鍋物都幾吸引,叫了人參雞鍋,成大件雞放左落去,仲有花膠鍋,落足料,一大件花膠,食多幾件都回本啦。還有鼓椒炒蜆,炒帶子,醬油叉燒拉麵,拉麵是豬骨湯,而且是濃湯,味道真的不差,而且

呢間落單轉了用QR code 落單,好環保♻值得一讚👍
今次朋友唔食魚生,所以冇叫刺身
壽司細細件, 款式多, 可以食多幾件都唔會咁易飽
還有鼓椒炒蜆,炒帶子,醬油叉燒拉麵,拉麵是豬骨湯,而且是濃湯,味道真的不差,而且賣相係非常用心的

唔好忘記要留肚比甜品, 除左自助區既小甜點外, 仲有多款雪條任食, 另外仲有雪糕機同四款配料選擇。
放題款式應有盡有, 存貨很足, 沒有漏單, 2.5小時任飲任食, 食到唔停口, 捧住個肚走, 都係每人$260👍的確抵食!!!
2019-05-16