餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

美食推介💕教人一試難忘的班蘭葉印尼美食,不枉我們開車過海到銅鑼灣,絕對值回票價😍雜菜燒魚飯($88)條魚好大條,肉質鮮嫩,燒魚個醬汁超級好味😍送飯一流,88蚊一份真係超值👍👍必試推介❤️❤️❤️老闆推介的炸碎雞花膠湯粉皮又係一絕($68)😍❤️❤️❤️炸碎雞好脆,脆粉薄,醃料正,雞肉結實💕花膠湯粉皮湯底好溶好足料,粉皮吸曬味非常正❤️❤️仲有成條花膠,蟲草杞子,好味又有益,係一碗連湯都可以飲曬,一滴不漏的極上美食😍❣️石栗馬拉盞炒通菜($72)炒得好翠綠,調味剛剛好,唔會太濃太咸❣️除左贊不絕口既美食,這裡的飲品都非常吸引,有好多選擇,我們點了涼粉冰($28)和牛油果沙冰($48)🍧好少飲倒牛油果沙冰,沙冰不是一粒一粒的,口感好幼滑好似雪花冰,加入朱古力醬層次更豐富❤️涼粉冰的涼粉切到一條條好幼細 好易入口 甜度適中,贊👍最後食埋班蘭葉蛋糕,好鬆軟,今餐真係大滿足❤️好好好味道,唸起已經想再食😋

雜菜燒魚飯($88)

老闆推介的炸碎雞花膠湯粉皮又係一絕($68)😍❤️❤️❤️
炸碎雞好脆,脆粉薄,醃料正,雞肉結實💕
花膠湯粉皮湯底好溶好足料,粉皮吸曬味非常正❤️❤️

涼粉冰的涼粉切到一條條好幼細 好易入口 甜度適中,贊👍

2020-06-18