2022-12-18
🇹🇭泰式虎蝦金邊粉 面頭兩隻大虎蝦非常搶眼🤩金邊粉嘅濕潤度啱啱好,味道偏甜,好鍾意入面有好多蛋絲嘅呢個配搭🐔冬蔭炸雞翼雞翼炸得好透徹,好似已經將所有油份都逼咗出嚟咁💥 咬落脆身好香口,冬陰功粉嘅味道唔會搶咗雞翼嘅肉味,而且份量唔少,兩個人食嘅話都起碼分到四隻或以上😆 大推🌟🥭芒果糯米飯唔小心嗌得太多澱粉質添😂不過食泰國菜好似點都唔少得呢道甜品🤪芒果細緻冇渣,12月我諗點都唔會係芒果當做嘅月份,但係慶幸嘅係果肉都仍然微甜唔酸☺️🍌香蕉煎餅本身已經好鍾意啲食物甜鹹甜鹹咁樣夾雜着去食😆薄餅面頭有好多朱古力醬同埋煉奶,單睇已經覺得好邪惡😈熱辣辣嘅薄餅夾住軟淋淋嘅香蕉肉口感唔錯記得襯熱食🍹三色冰奶蓋 / 楊枝甘露奶蓋兩杯嘅奶味都幾重,楊枝甘露嗰款相對會比較好,始終有啲生果喺度,感覺冇咁膩🫣
🐔冬蔭炸雞翼
🥭芒果糯米飯