2022-12-03
喺尖沙咀行完香港文化中心,打算去搵食嘅時候發現近海旁有間文青森林系嘅Cafe 💕咁就去試吓啦,點知食物質素都唔錯😋😋😋挪威三文魚柳 配椰菜花蓉 及烤新薯伴檸檬時蘿蛋黄醬呢款制作時間需時,所以一開始就落單先😆 三文魚柳焦到外表好脆,充滿油脂香💕椰菜花蓉好幼滑,食落又帶有椰菜花香氣~明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅明太子份量肉眼可見的多,帶有麻辣感~夾餅餡料豐富,餅皮帶有粟米香,一咬爆開✨充滿墨西哥風味💕海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉超鮮甜又濃郁嘅醬汁,醬汁連蟹肉絲啖啖肉👍🏻 海膽黑魚子醬有提鮮嘅作用,一咬開就爆汁✨伯爵茶提拉米蘇擺盤好精美~伯爵茶及花香味濃💕口感好有層次,幾好味😋葡萄|西柚|蜂蜜Cold Press Fresh Fruit Juice系列,飲落西柚感覺較多,清爽之選✨100%草莓西瓜牛奶 分層嘅草莓西瓜牛奶好靚✨攪拌後飲仲有果肉,西瓜味較重,清甜可口💕
挪威三文魚柳 配椰菜花蓉 及烤新薯伴檸檬時蘿蛋黄醬
明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅
海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉
伯爵茶提拉米蘇
擺盤好精美~伯爵茶及花香味濃💕口感好有層次,幾好味😋
葡萄|西柚|蜂蜜
100%草莓西瓜牛奶