2022-02-15 45 浏览
TERA以日式寺廟風格裝修,白色以及木色系,簡樸設計,感覺舒適又啱打卡。.餐廳有鹹點及甜點供應,不過原本為梳乎厘班戟慕名而來,所以食完午餐才到訪,未有機會試到意粉繪飯及All-Day Breakfast等。榛子焙茶梳乎厘班戟 $138香蕉Speculoos曲奇梳乎厘班戟 $108兩份疏乎厘蛋味香濃但口感不一樣,第一份應該是烹調過火所以有點實,本身無比較無傷害,只是覺得普通,但將第二份放入口,鬆軟綿滑的空氣感令人有種雙眼發光的幸福感覺!兩份的分別真的有點大!配料方面,香蕉,鮮忌廉以及曲奇也是正常口味,好味但並不特別;反而榛子忌廉配上榛子脆脆味道突出,甜度適中,加埋焙茶味濃的北海道3.6牛奶布甸,推介!檸檬撻 $78 面層蛋白口感有點軟棉,中層檸檬吉士味清新微酸,底層威化餅底幾香脆,整個配搭幾夾,幾開胃。另外叫左兩壺茶,牛蒡茶及洋甘菊花果茶 $52,味道唔錯,可以添飲慢慢嚥。不過見到門口好多人等位,都唔好意思坐咁多。

榛子焙茶梳乎厘班戟 $138
香蕉Speculoos曲奇梳乎厘班戟 $108