今次闲日放学时段黎到 (3点几),都有大约3-5单喺我前面,最后等左12分钟就攞到,比预期中快,本身我预15-20分钟。嗌左两样野,首先系原味格仔饼 ($20),即叫即整既关系,所以等左一阵。格仔饼热辣辣,都做到外脆内软,有砂糖、花生酱、炼奶,酱既份量亦比到足。落单果阵老板会问想要热/暖,识拣紧系拣热啦,摆左喺度唔系即食边好味架。另外嗌左香芋奶茶,加黑珍珠 ($22),珍珠属于有咬口果种,我自己就钟意呢间既珍珠多啲。至于只香芋既味道,同雀巢既香芋味雪糕一样咁济。挑剔既位有两个,首先系口感,冇同区既TakEatEasy咁厚。其次系甜度,今次嗌既系少冰少甜,饮之前亦有摇匀先饮,但由于杯野饮系一早整好 (大约早格仔饼10分钟),所以都摆左喺度一段时间,变相饮到最尾既时侯,个甜度就差咁啲喇。其实我见另一单,佢地反而系先整饼,后整野饮比客人,咁样就唔会有我讲既问题出现喇。总结一下,42蚊有格仔饼+大杯珍奶,性价比绝对冇得输,格仔饼酱既份量足够,外脆内软,即叫即整又得,要现成既都得,十分推荐。至于珍奶就一般啦,口感冇同区既另一间小店咁醇厚,另外亦有饮到尾甜度唔够既问题 (原因系店家先整野饮,后整格

原味格仔饼

大杯香芋奶茶加珍珠

至于珍奶就一般啦,口感冇同区既另一间小店咁醇厚,另外亦有饮到尾甜度唔够既问题 (原因系店家先整野饮,后整格仔饼,中间隔左约十分钟)。
2023-07-11
等候时间
12 分钟 (堂食)
原味格仔饼