2025-06-07
去完東涌outlet爆買之後,好想食泰國嘢!於是就去咗間近近哋嘅海旁泰國餐廳馬拉盞炒通菜 $98炒得好香馬拉盞味🙂↕️好惹味啱曬送飯冬陰功大蝦湯(海鮮) $148專登叫少辣,其實佢本身都唔算辣~因為咁令個味有啲似羅宋湯🤣啲海鮮份量好多!飲到尾仲食緊啲料!菠蘿海鮮炒飯 $148就係泰國餐廳一定有嘅原個菠蘿海鮮炒飯🍍~發現呢間餐廳一逢有海鮮嘅菜式都俾勁多海鮮!除咗蝦,魷魚,佢竟然仲有帶子同青口,做到每啖飯都有海鮮!芒果糯米飯 $108我哋覺得今餐嘅MVP就係佢!芒果份量係一整個~糯米飯仲有三種口味🥥分別係紫米, 班蘭同原味淋埋啲椰漿上去不得了~ 想講食果時已經好飽,但上枱五分鐘就俾我哋清曬!Grapefruit Jiuce $38 & Mango Shake $48西柚汁酸酸甜甜好消暑🍊芒果奶昔係用咗好香嘅呂宋芒!就係嗰種泰國會飲到嘅味~回頭指數:🧡🧡🧡🧡🧡/5
馬拉盞炒通菜 $98
炒得好香馬拉盞味🙂↕️好惹味啱曬送飯