餐厅: 一杯鐵板燒居酒屋
资讯:

2017-01-08 20826 浏览
我平时最怕餐厅BOOK唔到位,因为觉得排队食饭太浪费时间,不过好野系值得等待既,几年前食过呢度既东洋卷同关西烧,心痒痒想再食,今次依然保持水准,不枉我等左一个钟呀东洋卷 $60东洋卷系用pancake皮包住两大旧牛油果、蟹籽同肥厚鳗鱼。一啖咬落去呢四种食材融为一体实在太美味!牛油果系熟到一咬即溶,同软身既鳗鱼好夹,仲有粒粒咬到卜卜响既蟹籽,口感同味道层次丰富,fantastic!关西烧一品 $55关西烧可以自选配料,我拣左豚肉,店员送上关西烧后就切成九份。关西烧既皮系好似一片好薄既年糕咁,烟烟韧韧,中间夹住豚肉、鸡蛋、椰菜。椰菜份量好多,佢既清新中和左酱料既浓味。同大阪烧好唔同~佢无用咁多粉浆,所以口感无咁实。生姜豚肉石头烧饭 $78酱料落得太重手,甜左啲。同埋可能怕个饭痴底所以落左好多油,呢个味道还可以。桂花豆腐冻 $28桂花啫喱带微微酸味,杏仁豆腐唔系几滑同埋杏仁味有啲假。店员既服务态度几好,有主动添水,值得一赞系上甜品前除左执走我地既碗筷之余仲有清洁一下张枱,呢个细节系部份餐厅会忽略左既。可惜我地坐吧枱系一个好繁忙既位置,因为对住出菜位,店员喺我地旁边搬碟、出菜,喺我地正前方同正

东洋卷 $60

东洋卷
关西烧一品 $55

生姜豚肉石头烧饭 $78

生姜豚肉石头烧饭
桂花豆腐冻 $28
桂花啫喱带微微酸味,杏仁豆腐唔系几滑同埋杏仁味有啲假。
桂花豆腐冻

可惜我地坐吧枱系一个好繁忙既位置,因为对住出菜位,店员喺我地旁边搬碟、出菜,喺我地正前方同正后方互相对话,好无奈。坐呢个位好难静静咁享受眼前美食,餐厅系咪唔应该将座位安排在出菜既地方呢
关西烧一品
全场爆满,不停在我旁边出菜,入面既厨师叫人黎上菜,上菜既又问入面有咩鱼等等,全餐都系夹在店员既声音中间。
啲碟一叠一叠,运来又运去,都几影响食野既心情。
2017-01-06
等候时间
60 分钟 (堂食)
东洋卷
  • 关西烧