尖沙咀開始多番人流,商場裏邊食飯等位都好多人,心血來潮好想食拉麵,尖沙咀我有心水推介!金馬倫道的鬼金棒 ,日本過江龍拉麵🍜,辣度和麻度 都可以自己揀。繁忙時間都會排長龍,店內環境充滿日本鬼怪特色,昏暗燈光加裝飾用鬼金棒,氣氛充滿神秘感!舖面有吧枱或普通二人座,空間感足夠。Menu 清晰專業,自己掃QR code又快又方便,拉麵之外仲有肉飯,加爆鑊即炒配料,香噴噴。湯底係靈魂,麻同辣我都係小學雞程度,小辣其實好惹味,辣得好過癮。如果你食得辣可以食佢嘅地獄辣,應該會辣到爆粗流口水🤤特製麻辣味噌拉麵 $120特製麻辣味噌拉麵🍜辣度(小辣)、麻度(小麻)。特製麻辣味噌湯底味道濃郁,麻辣而且充滿鹹香,忍唔住飲兩啖湯先。有味玉半熟蛋1隻、味玉超級溏心,切開一半,見蛋黃流心,十分高質的配料!肥叉燒份量足夠,厚身肥叉燒好有口感,肥瘦均勻,煮得入味,果然是招牌拉麵之一,整體感覺非常惹味。麵質軟硬度適中,粗麵配搭麻辣湯底,濃稠湯汁令麵條掛汁度很高,配料有一條珍貴的玉米筍、芽菜都一樣爽口掛湯,吸收湯底精華,極度惹味,唔經唔覺我好快就食哂成碗麵。增量叉燒x2 辣麻味噌拉麵 $135男仔想食飽啲,增量叉燒已經好

特製麻辣味噌拉麵 $120
特製麻辣味噌拉麵🍜辣度(小辣)、麻度(小麻)。

增量叉燒x2 辣麻味噌拉麵 $135
男仔想食飽啲,增量叉燒已經好味到流口水,重要x2,賣相更加澎湃,辣麻味噌拉麵辣度(小辣)、麻度(小麻)。

配增量叉燒令味道更豐富,辣味口感變化層次更多,入口麻味更出色,食完想再食。叉燒果然係 x2 份量十足,兩大舊~厚切~叉燒,入味質感軟淋,肉嘅層次分明,半瘦半肥膏,瞇埋眼一啖咬落享受肥美。

肉飯 $45
日本白米飯,百吃不厭,叉燒好正,喺日本我都鍾意叫碗白飯,然後倒入拉麵湯汁做泡飯,滋味無窮!

總括這間來自東京,超人氣過江龍辣麻拉麵,食物出色,品質高,價錢親民,尖沙咀推介一試!